Skip links

Mi történik, ha nem állítjuk be a Consent Mode V2-őt?

🕵️‍♂️ Egyelőre még elég képlékeny, de külföldi szakértők szerint a következő fog történni a Google Ads fiókokban, ha a Consent Mode v2 nem kerül bevezetésre 2024 márciusáig.

📉 A remarketing listák nem töltődnek fel: a listák méretétől függően ez azt jelenti, hogy pár hét elteltével a remarketing listák nem lesznek elég nagyok a hirdetések kiszolgáláshoz.

❌ A „Legutóbbi felhasználók” kizárása már nem lesz opció: Jelenleg a közönségünket finomíthatjuk a nemrégiben interakcióba lépett (elmúlt 30 nap stb.) felhasználók bevonásával vagy kizárásával, ez a lépés többé nem lesz elérhető.

📊 A GA4 közönség importálása: a GA4 közönségek importálása a Google Ads-be már nem fog működni.

🎯 Demand Gen Lookalikes (keresletfokozó hasonmás célközönségek): Remarketing célközönségek nélkül ez már nem lehetséges.

📉 Az általános teljesítményre gyakorolt hatás: A fiókot érintő változások hatással lehetnek a teljesítményre, a fiók nem fogja hirtelen elveszíteni a konverziók 50%-át (inkább 1-5%-ot, a közönségstruktúrától függően).

3 fajta beállítása létezik a beleegyezési módnak:

🚫 Ha nincs használatban semmilyen consent banner akkor a Google feltételezi, hogy minden adatot felhasználhat.

🔍 Basic azaz alap beleegyezési mód. Ez csak akkor gyűjt adatokat, ha a látogató beleegyezik.

🔐 Advanced beleegyezési mód. Ez akkor gyűjt adatokat, ha beleegyezik, ÉS akkor is pingel, ha nem egyezik bele.

🤝 Ne felejtsd el a hirdetéseidért felelős személlyel vagy ügynökséggel, valamint a weboldal fejlesztőivel átbeszélni ezeket a beállításokat. Szükség lesz az adatvédelmi szabályzat kiegészítésére is, amit mindenképpen egy GDPR vagy úgynevezett adatvédelmi compliance szakértő jogi szakemberrel egyeztess.

Leave a comment

Ez a weboldal cookie-kat használ az Ön webes élményének javítása érdekében.